Blog

Lees hier de laatste blog van Wormhoudt Berg Advocaten uit Amsterdam

 • Coronaboete DE CORONABOETE
  21/10/2020
  DE CORONABOETE

  Al ruim een half jaar, sinds maart 2020, wordt er door de overheid een streng handhavingsbeleid gehanteerd met betrekking tot de naleving van de coronamaatregelen die zijn opgesteld om de coronabesmettingen zo laag mogelijk te houden. Als sanctie op het niet naleven ervan, kan een zogenoemde coronaboete worden opgelegd. Lees meer.

  Lees meer
 • Scheiding OUDERDOMSPENSIOEN BIJ SCHEIDING
  24/02/2020
  OUDERDOMSPENSIOEN BIJ SCHEIDING

  Iedereen die gaat scheiden waarvan de ex-partner in loondienst is geweest en pensioen heeft opgebouwd, heeft wettelijk recht op een deel van dit pensioen. Dit wordt verevening genoemd en vloeit voort uit de Wet Verevening pensioenrechten bij scheiding. Deze wet is van toepassing op zowel huwelijken als op geregistreerd partnerschap en samenwonenden die hun samenwonen hebben aangemeld bij het pensioenfonds of -verzekeraar.

  Lees meer
 • Verzorgende ouder DE VERZORGENDE OUDER VAN EEN NEDERLANDS KIND
  24/02/2020
  DE VERZORGENDE OUDER VAN EEN NEDERLANDS KIND

  Op 10 mei 2017 heeft het Hof van Justitie van de Europese unie een uitspraak gedaan over het verblijfsrecht van de onrechtmatig verblijvende ouder van een Nederlands kind: Chavez Vilchez.

  Lees meer
 • WIJZIGINGEN IN PARTNERALIMENTATIE
  24/02/2020
  WIJZIGINGEN IN PARTNERALIMENTATIE

  Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels betreffende het ontvangen en betalen van partneralimentatie behoorlijk. Zo gaat de termijn waarover maximaal partneralimentatie betaald moet worden, van twaalf naar vijf jaar en verandert ook de aftrek voor de betalende ex-partner ten aanzien van de inkomstenbelasting. Iemand komt voor partneralimentatie in aanmerking als hij of zij na een scheiding, en hieronder worden zowel een huwelijk als een geregistreerd partnerschap verstaan, niet genoeg geld heeft om voor zichzelf te kunnen zorgen. In het scheidingsconvenant worden dan afspraken gemaakt over de betaling van het bedrag van partneralimentatie. Over de hoogte hiervan zijn geen regels vastgelegd, maar betalen is echter geen vrijblijvendheid, het is een verplichting.

  Lees meer

Vragen? Neem contact met ons op.